Bad Lippspringe

Vandrig kurby i grønne omgivelser

Bad Lippspringe lever i den grad op til sin statslige anerkendelse som kurby. Hele fem kilder har sit udspring i byen, og centrum er fuld af klinikker, kurbade og parker.

Flere steder kan du ganske gratis smage på det rene vand, og du kan endda dyppe både hænder og fødder i kurvandet i et lille anlæg tæt ved byens kirke.

Som navnet antyder, så har floden Lippe sit udspring i byen. Flodens kilde pumper ikke mindre end 740 liter vand op hvert sekund, og den er en af landets kraftigste kilder. Fra pølen i midten af byen flyder vandet nordpå og møder 230 kilometer længere oppe i den større flod, Rhinen.

Salte kilder

I det kompakte centrum troner de maleriske ruiner af en 1300-talsborg lige ved floden Lippes udspring. Her kan du også smage på kildevandet fra Arminius-kilden og Liborius-kilden. Det saltholdige vand fra kilderne blev i 1800-tallet brugt i tuberkulosebehandlinger.

I den tilstødende Arminiuspark kan slentre omkring i den friske luft, og har du børn med, er der flere gode legepladser undervejs.

Uanset om du er til kurbade eller ej, så er Bad Lippspringe et fint bekendtskab.

Læs mere:

Borgen

Byens mest fotograferede motiv er uden tvivl ruinerne af Bad Lippspringer Burg. Fæstningsværket blev opført i 1300-tallet af biskopperne af nabobyen Paderborn, og den fungerede som forsvarsværk.

Kilderne

Som nævnt har hele fem kilder deres udspring i byen. Foruden floden Lippe drejer der sig om Jordankilden, Martinuskilden, Arminiuskilden og Liboriuskilden. Martinuskilden er ikke offentlig tilgængelig, men du kan se og smage på de øvrige kilder.

Parkerne

Den fine Arminiuspark er et skønt område at slentre omkring i, og den er ganske gratis og tilgængelig. Vil du udvide din parkoplevelse, kan du søge mod Gartenschau Bad Lippspringe. Denne store park blev indviet til en landsudstilling i 2017 og er fuld af blomster og aktiviteter. Bemærk dog, at der skal betales entré.

Kurbade

Der findes adskillige tilbud, hvis du er på udkig efter klinikker eller kurophold. Det største kurbadested er Westfalen Therme, som både tilbyder vandsjov, wellness og saltbade.

Teutoburger Wald – Lippe

Bad Lippspringe ligger i det spændende ferieområde Teutoburger Wald – Lippe. Her er der masser at opleve – blandt andet de spektakulære klipper, Externsteine. Læs mere her.

Bad Pyrmont

Den mondæne kurby Bad Pyrmont ligger 45 kilometer nordøstpå. Læs mere om Bad Pyrmont.

Bad Salzuflen

40 kilometer nordpå ligger bindingsværks- og kurbyen Bad Salzuflen. Læs mere om Bad Salzuflen.

Detmold

20 kilometer nordpå ligger den gamle hovedsted i det tidligere fyrstendømm Lippe. Detmold er en spændende historisk by at besøge. Læs mere om Detmold.

Lemgo

40 kilometer nordpå ligger den historiske Lippe-by, Lemgo. Læs mere.

Lügde

40 kilometer østpå ligger den idylliske by Lügde. Byen er omgivet af en delvist bevaret bymur og rummer over 300 bindingsværkshuse. Byen er også kendt for sin specielle påsketradition, hvor brændende træhjul bliver rullet ned ad en nærliggende bakke. Læs mere om Lügde.

Minden

75 kilometer nordpå ligger den historiske flodby Minden, som byder på masser af kirker og det hyggelige kvarter, Schnurr. Læs mere om Minden.

Paderborn

10 kilometer vestpå ligger Paderborn. Her udspringer floden Pader og her er masser af gamle kirker. Læs mere om Paderborn.

Schloss Neuhaus

10 kilometer vestpå ligger slotsbyen Schloss Neuhaus. Kig forbi! Læs mere om Schloss Neuhaus.

Spisesteder

Der findes en del muligheder, hvis du vil spise i byen. Især i udkanten af Arminius-parken og i gågaden Arminiusstrasse er der mange muligheder. Se mere hos Tripadvisor.

Overnatning

Der er gode muligheder for at sove i byen. Dertil kommer en del overnatningssteder i oplandet, hvis du hellere vil overnatte tæt på naturen i Teutoburger Wald. Søg evt. efter overnatningssteder på portaler som Booking.com, Airbnb eller Momondo.

Rabat hos Happy Days

Vores samarbejdspartner Happy Days giver rabat på overnatning i Tyskland. Læs mere her.

Du kan smage på vand fra Liborius-kilden i dette fine kildehus fra 1903.
Liboriuskilden er en af flere kilder, som har sit udspring i Bad Lippspringe

(Annonce)

Billeder fra Bad Lippspringe

Billeder fra Bad Lippspringe

Kort over Bad Lippspringe

Kort over Bad Lippspringe

(Annonce)

Byer i nærheden

Detmold

Lippe-hovedstad med 500 fredede bygninger

Lemgo

Gavlhuse og bindingsværk klædt i weserrenæssance

Paderborn

Kirkeby med hyggeligt flodområde

Schloss Neuhaus

Slotsby med lille, hyggelig bykerne

Oplev Tyskland